.
Special Forces, Davy Parmentier
dinsdag 23 mei 2023

VTM-directeur Davy Parmentier kreeg rake klappen

“Kan er niet tegen”

VTM-topman Davy Parmentier ging in ‘Special Forces’ het gevecht niet aan maar incasseerde de klappen. “Ik kan niet tegen geweld”, zei Parmentier achteraf en tijdens het interview met De Morgen legt hij uit waarom.

“Voor ik aan dit programma begon, wist ik al dat ik geen vechter ben. Het kan naïef klinken, maar in mijn ogen valt alles uit te praten. Ik geloof in de kracht van het woord. Maar toen we voor die oefening moesten boksen één op één, blokkeerde ik volledig”, geeft Davy toe.

“Ik heb daar lang over nagedacht en ik vermoed dat die reactie te maken heeft met het feit dat ik in het verleden een aantal keer met homofobie geconfronteerd werd”, aldus Davy Parmentier.

Toen hij vijf jaar geleden met zijn partner Lukas Dhont over straat liep, werden ze vanop afstand bekogeld met een loszittende kassei.

“We waren allebei zo verbouwereerd dat we niets teruggeroepen hebben. We zijn heel snel naar huis gewandeld. Lukas en ik hebben er achteraf veel over gepraat. We hebben geen aangifte gedaan. We wilden niet dat het impact zou hebben op ons leven, maar dat heeft het dus wel”, bekent Davy aan De Morgen.