.
News Image

VTM gezichten brengen eerbetoon aan hun zender

VTM bestaat 25 jaar en dat wordt nog voor een laatste keer echt gevierd...
In Lang Leve nodigt Jonas Van Geel normaal een centrale gast uit maar op dinsdag 21 oktober 2014 wordt het een centraal station: “Omdat het al 25 jaar bestaat, omdat de zender je dag kleurt, omdat Lang Leve er wordt uitgezonden en… omdat zij mij betalen, brengen we in deze 8ste aflevering Lang Leve VTM.”, aldus host Jonas Van Geel.

Samen met founding father Mike Verdrengh en de coryfeeën van de voorbije 25 jaar, overloopt Jonas zijn persoonlijke hoogtepunten uit de geschiedenis van VTM.

Hoe kijken Koen Wauters en Francesca Vanthielen - toen amper 16 jaar - vanuit de Lang Leve-sofa terug op het openingsgala op 1 februari 1989? En welke mooie kansen kregen jonge vrouwen van Mike? Leading lady van het eerste uur Marlène de Wouters geeft tekst en uitleg.

Op de familiezender bij uitstek mag ook de familie der families niet ontbreken: de cast van Familie, één van de langstlopende soaps van Europa, komt praten over de meer dan 5000 afleveringen. Sylvia Claes gaat al meer dan 15 jaar mee, Roel Vanderstukken is vrij nieuw met 2 jaar op zijn palmares, en de nu 88-jarige Annie ‘de Bomma’ Geeraerts, was er vanaf aflevering 1 bij. In de studio komt Tegen de Sterren Op-imitator Chris Van Espen zich persoonlijk - en op zijn eigen manier - excuseren bij Annie, die niet altijd even opgezet was met zijn vertolkingen. In meer dan 5000 afleveringen maakt een mens overigens al eens iets mee. Jonas Van Geel en de Tegen de Sterren Op-acteurs brengen een bloemlezing uit Familie, het programma dat eigenlijk al 35 jaar bestaat dankzij de tijdssprongen die er werden ingelast.

Kürt Rogiers gaat op zoek naar de trouwste VTM-kijkers ooit en Clouseau brengt een uiterst ludieke ode aan de verdwenen VTM-gezichten. In Lang Leve VTM vertellen Dany Verstraeten, Nadine De Sloovere, Paul Jambers, Dina Tersago en vele anderen fijne anekdotes.

Met rollen van: Clara Cleymans, Ella Leyers, Ivan Pecnic, Nathalie Meskens, Chris Van Espen, Jef De Smedt en Chris Van den Durpel. En Jonas Van Geel speelt voor het eerst samen speelt met zijn vader Jos.

Verder zit de studio tot de nok gevuld met de gezichten die het VTM-scherm de voorbije 25 jaar sierden.

Lang Leve op dinsdag 21 oktober om 20.35 op VTM.

Download onze app voor iOS of Android

Meest recente foto’s van Jonas Van Geel, Koen Wauters, Nathalie Meskens, Ivan Pecnik, Jef De Smedt, Annie Geeraerts, Roel Vanderstukken, Clouseau, Kürt Rogiers en Dina Tersago: