.
News Image

VTM pakt uit met Chicago Med

Bloedstollende ziekenhuisreeks.
Na de succesvolle reeksen Chicago Fire en Chicago P.D. staat er vanaf 7 maart 2016 een derde Chicagoserie op het programma bij VTM. Chicago Med is de laatste in de Chicago-trilogie die de verschillende hulpdiensten van de stad in beeld brengt. Deze spin-off concentreert zich op het leven van artsen en verpleegkundigen op de vernieuwde spoedafdeling van het Chicago Medical Hospital. Producer Dick Wolf, die voor zijn fictiereeks Law & Order bekroond werd met een Emmy Award, is ook nu het brein achter deze dramareeks.

Ze zijn minstens even heldhaftig als de brandweerlui van Chicago Fire en net zo toegewijd als het politiekorps van Chicago P.D. De dokters van Chicago Med geven elke dag opnieuw het beste van zichzelf om mensenlevens te redden. In een strijd tegen de klok moeten ze aartsmoeilijke medische vraagstukken zien op te lossen en het hoofd bieden aan ethische dilemma’s. Hoe gaan ze om met die zware verantwoordelijkheid? Naast de verhalen van de patiënten, komen ook de persoonlijke drama’s van de dokters en verplegers aan bod. Bovendien werken de medische helden van Chicago Med nauw samen met hun collega’s van Chicago Fire en P.D. En zo duiken er dus voortdurend bekende gezichten op.

Zo is er Dr. Will Halstead (Nick Gehlfuss; Shameless), die in Chicago P.D. al te zien was als de broer van Jay Halstead (Jesse Lee Soffer), rechercheur bij de lokale politie. Will is een bekwame chirurg die ervaring opdeed in New York, maar na 10 jaar terugkeert naar zijn roots in Chicago en daar aan de slag gaat in het Medical Hospital. Ook Dr. Daniel Charles (Oliver Platt; The Big C; X-Men: First Class), hoofd van de psychiatrische afdeling, kwam even aan bod in Chicago P.D. als psycholoog en vertolkt in deze reeks één van de hoofdrollen. Verpleegster April Sexton (Yaya DaCosta; The Butler; In Time) was in Chicago Fire al te zien als de charmante vriendin van Kelly Severide (Taylor Kinney), luitenant van het reddingsteam van de brandweer, en versterkt ook nu de cast van Chicago Med.

Een nieuwe Chicago-reeks betekent uiteraard ook enkele nieuwe gezichten. Aan het hoofd van Chicago Med staat Sharon Goodwin (S. Epatha Merkerson; Law & Order), die haar ziekenhuis met een enorme gedrevenheid leidt. Ook van haar personeel verlangt ze niets minder dan het beste. Dokter Natalie Manning (Torrey DeVitto; The Vampire Diaries; One Tree Hill) is gespecialiseerd in pediatrie. Ze is hoogzwanger, maar heeft zo haar eigen redenen om te blijven werken in Chicago Med. Dokter Ethan Choi (Brian Tee; Jurassic World) is een competente, maar impulsieve chirurg, waardoor hij meer dan eens in conflict ligt met zijn collega-artsen. Dokter Connor Rhodes (Colin Donnell; Arrow; Pan Am) is de nieuwste aanwinst van het team. Achter zijn knappe en sympathieke uitstraling, gaat een duister familiegeheim schuil. Ook geneeskundestudente Sarah Reese (Rachel DiPillo; Jane the Virgin) maakt deel uit van de spoeddienst. Als stagiaire leert ze met vallen en opstaan de kneepjes van het vak.

Aflevering 1:
In het Chicago Medical Hospital wordt de nieuwe spoedafdeling officieel ingehuldigd. De festiviteiten worden echter abrupt verstoord door de crash van een ontspoorde metro. Het ziekenhuis vult zich al snel met patiënten die de dokters tot het uiterste drijven in een strijd op leven of dood. De knappe Connor Rhodes is een buitenstaander die voor het eerst aan de slag gaat in Chicago Med. Ook studente Sarah leert als stagiaire meteen al enkele harde lessen over het leven op de spoed. En dokter Natalie ontfermt zich over een jonge moeder en haar kind, die haar herinneren aan haar eigen tragische lot.

ChicagoMed vanaf maandag 7 maart 2016 om 22.40, na Blind Getrouwd en Coppers.