.
News Image

VTM pakt uit met Coppers

Begin januari eindelijk op VTM.
In een ideale wereld zijn recht en rechtvaardigheid synoniemen. Een crimineel begaat een misdaad tegenover een slachtoffer en justitie zorgt ervoor dat de schalen weer in evenwicht gebracht worden. De misdadiger krijgt zijn verdiende straf en het slachtoffer wordt in de mate van het mogelijke vergoed voor het geleden leed. Vaak is de realiteit anders. Vrouwe Justitia draagt immers niet voor niets al eeuwenlang een blinddoek. Grote fraudeurs gaan vrijuit terwijl kleine garnalen hard aangepakt worden. Daders komen vrij door procedurefouten terwijl slachtoffers in de kou blijven staan. Soms kan het recht heel onrechtvaardig zijn.

Daarover gaat ‘Coppers’, de nieuwe misdaadserie van VTM en productiehuis Menuet waarin Hilde De Baerdemaeker, in de rol van commissaris Liese Meerhout van de federale gerechtelijke politie, op zoek gaat naar gerechtigheid.

In dertien op zichzelf staande afleveringen maakt het publiek kennis met Liese Meerhout, een warme gedreven flik, mét een eigenzinnig kantje.

de misdaadromans van Toni Coppers én nieuwe verhalen in de lijn van het werk van de auteur.

Liese Meerhout groeit op in het dorpje Lembeek, in het Pajottenland, en deelt haar jeugd in twee periodes in: een onbekommerde vroege schooltijd en een verwarde, zoekende puberteit. Als ze twaalf jaar oud is, valt de hemel op haar hoofd wanneer haar flamboyante moeder verdwijnt met de noorderzon omdat ze een nieuw leven wil beginnen zonder kind. Het tekent Liese voor het leven. Gelukkig zit de relatie met haar vader wel helemaal goed. Hij is een stille loodgieter die zijn eenmanszaakje boven water probeert te houden. Na haar studies criminologie trekt Liese met een Erasmusbeurs naar Rome. Ze valt er als een blok voor een knappe jonge Romein. Voor ze het goed en wel beseft, is ze zwanger. Totaal verward besluit ze het aan niemand te vertellen en kiest ze voor abortus. Een beslissing die aan haar geweten blijft knagen. Ze weet intussen zeker dat ze ooit wél een goede mama wil worden.

Bij de politie vindt Liese haar echte roeping: haar steentje bijdragen aan een iets rechtvaardigere wereld. Liese is een gedreven politiecommissaris die zich elke dag opnieuw geeft om zaken op te lossen en mensen te helpen.

Hilde De Baerdemaeker bekend van o.a. Louislouise, Familie, Aspe, Alias, Team Spirit, De Zaak Alzheimer, Dossier K.

Michel Masson voelt zich aangetrokken tot de politie als hij op zestienjarige leeftijd ziet hoe een agent een inbraak verijdelt. Masson trouwt met zijn vriendin van op de middelbare school en samen leiden ze een zorgeloos en gelukkig leven. En ook zijn carrière bij de federale gerechtelijke politie loopt zoals hij wil. Maar rond zijn vijftigste komt er abrupt een einde aan zijn geluk wanneer Masson per ongeluk tijdens een interventie een jongeman doodschiet. Hij zweert om nooit nog een pistool aan te raken.

Michel Masson is de vaste en al wat oudere politiepartner van Liese die dingen ziet waar al de rest overheen kijkt. Michel is een introverte kerel, die keihard werkt en drinkt
om te vergeten.

Een rol van Luk Wyns bekend van o.a. De Familie Backeljau, Dennis, Matroesjka’s, Noordzee Texas, Connie & Clyde, Crimi Clowns.

Met drie broers, een strenge moeder en een vader die weinig aandacht heeft voor haar, kweekt Sofie van kleins af een laagje eelt op haar ziel. Ze is nooit de mooiste of de slimste op de speelplaats, maar slaagt er toch in om meestal de leader of the pack te zijn. Klinkt het niet, dan botst het, dat is haar motto. Het verbaast dan ook niemand dat bazige Sofie voor de politieschool kiest. Autoriteit en regeltjes doen naleven: Sofie doet niets liever. Tijdens haar studentenjaren leert ze Patrick kennen, een verlegen jongen die bij de groendienst werkt. Ze kopen een huis, trouwen en krijgen een kind. Met haar zoon Wannes en man Patrick is Sofie opnieuw omringd door mannen, maar zij draagt wel nog steeds de broek.

Sofie is een energieke hoofdinspecteur die altijd klaar is voor de strijd en die de post van Liese ambieert.

Een rol van Lotte Pinoy bekend van o.a. Sara, De smaak van De Keyser, Los Zand, Rang 1, Binnenstebuiten, Tot Altijd.

Laurent maakt zijn vaders droom waar door net als Laurent Fignon, een passie voor wielrennen te ontwikkelen. Maar als zijn vader wil dat hij ook die andere droom waarmaakt, namelijk de schoenenwinkel van zijn ouders overnemen, zet Laurent het op een lopen. Hij trekt naar de stad en probeert psychologie te studeren. Wanneer dat niet lukt, start hij aan de filmschool. Ook zonder succes. Nadat hij geïnspireerd raakt door een krantenartikel over de politieopleiding, schrijft hij zich in. Drie jaar later stapt hij op van de zenuwen de federale gerechtelijke politie in Antwerpen binnen. Een broekventje in een wereld van stoere flikken.

Als inspecteur Laurent Vandenbergh groeit hij al snel uit tot ieders lieveling.

Een rol van Bert Verbeke bekend van o.a. Thuis, Daijobu, musical 14-18, Lee & Cindy C.

Fabian heeft het geluk aan zijn kant: zijn ouders zijn succesvolle dokters en in de klas is hij altijd de knapste en meestal ook de slimste. Tijdens zijn universitaire studies leert de succesvolle ideale schoonzoon een prachtig meisje kennen en lacht de toekomst hem toe. Tot Fabian er genoeg van heeft om perfect te zijn. Hij specialiseert zich in pathologie om wetsdokter te worden. Een job in de marge van de geneeskunde, maar wel eentje die hem de adrenaline door zijn aderen doet pompen. Fabian maakt het uit met zijn vriendin, verhuist naar Antwerpen en start een nieuw leven. En… hij valt als een blok voor Liese.

Een rol van Joris Hessels bekend van o.a Zuidflank en Vriendinnen en is bekend van het televisieprogramma Radio Gaga.

Paul heeft met zijn Laura de ideale vrouw gevonden. Zijn geluk kan niet op als de dromerige muzieklerares met hem wil trouwen. Hun mooie gezonde baby Liese maakt hun geluk compleet. Tot Liese twaalf is. Dan vinden vader en dochter op een morgen een afscheidsbriefje. Laura is vertrokken en wil een nieuw leven starten zonder hen. Hoewel Paul zich het liefst van al van de hoogste toren wil storten, verbijt hij zijn verdriet want hij heeft Liese. En ook wanneer er schulden en een deurwaarder opduiken, vecht hij verder, voor Liese.

Een rol van Arnold Willems bekend van o.a. Wittekerke, Ad Fundum, Team Spirit, Dubbelleven.

Duiken ook op: Rudy Morren, Abigail Abraham, Robby Cleiren, Mathias Sercu, Sura Dohnke, Gert Winckelmans

Aflevering 1:

In de Antwerpse haven wordt het lichaam dim sum gevonden van een freelance journalist. De dader liet op de plaats van de misdaad een speelgoedpopje achter. Als enkele dagen later bij een nieuwe moord alweer een popje wordt aangetroffen, rijst het vermoeden dat er een seriemoordenaar aan het werk is. De eigenzinnige commissaris Liese Meerhout gelooft daar niet in en gaat met haar team koortsachtig op zoek naar een link tussen de slachtoffers.

Gastrollen: Titus De Voogdt, Jean-Fidèle Thomas, Dirk Tuypens en Hilde Heijnen...

Coppers, vanaf maandag 4 januari 2016 om 21.40 op VTM.

Download onze app voor Android of iOS