.
Bart Van Avermaet in Thuis
maandag 13 februari 2023

Waldek uit ‘Thuis’: “Hopelijk is het niet tijdelijk”

Het is allemaal heel realitisch

De verandering van Waldek, gespeeld door Bart Van Avermaet laat geen positieve indruk na op de fans van het programma. Het is zelfs zo erg dat hij heel wat mensen vooral begint te irriteren.

En ook in de reeks jaagt Waldek iedereen stevig op de kast. Eerst wordt Nora het slachtoffer en wordt ze keihard gedumpt, en ook Tamara is stevig kwaad op Waldek. Nadat haar eerst werd beloofd dat ze mede-eigenaar mocht worden van Stevenson, mag dat nu niet meer.

Het is niet de eerste keer dat een personage in een soap een drastische karakterwending maakt en dat het veel reactie uitlokt bij de kijkers.

Zo’n karakterwending is soms wel eens nodig, zeker wanneer er niet echt een slechterik in het verhaal is. Op dit moment zijn Waldek en Dieter aan de beurt, binnenkort zijn ze weer even braaf als daarvoor.

Toch is zo’n karakterwending volgens enkele kijkers niet zo abnormaal en zal die blijvend worden. “Hij heeft tenslotte weken in coma gelegen. Heel wat patiënten vertonen na zoiets een andere persoonlijkheid”, besluit een fan online en in Tv-Familie.

Ook in ‘Familie’ gebeurde al eens hetzelfde. De verhaallijn van Jo Hens die Niko speelt was gebaseerd op de bijna-doodervaring van Bert Corsius. Hij kan alleen maar bevestigen dat wat Waldek doormaakt, heel realistisch is.

“Wie zoiets intens als een bijna-doodervaring of coma heeft meegemaakt, kan een ander karakter krijgen en zo een ander mens worden. Ik hoop dat Waldek in ‘Thuis’ door zijn coma het licht heeft gezien en dat de nieuwe Waldek geen tijdelijke is.”

Download onze app voor Android of iOS