.
Walter Grootaers
zaterdag 22 juni 2024

Walter Grootaers: “Ik wilde het liever stilhouden” 

Hij had er geen zin in 

Elke goede band moet wel eens repeteren voor ze gaan optreden. Dat deden De Kreuners ook. Tot ze op een bepaald moment geen tijd meer hadden om op te treden door de vele optredens die ze hadden.

“Ik herinner me de periode rond 1990, toen speelden we 180 concerten per jaar. In 1992 zeiden we tegen onze manager (toen Alain Grootaers, broer van, red.) dat het er minder moesten zijn. Geen probleem, zei Alain. En hij boekte er 160”, lacht Walter in De Morgen.

De groep heeft een tijdje niet meer kunnen optreden door de ziekte van Walter. Hij heeft zelfs eventjes gewacht met het de andere leden te vertellen. Maar daar had hij een goeie reden voor.

“Ik wilde het stilhouden, had geen zin in gezeur en pers en telefoons. Ik wist het zelf nog maar een maand. Rick wist het wat eerder dan de groep en toen we zijn samen gaan eten en heb ik het verteld. 'Jongens, ik heb een leverziekte.' En toen zei Erik: 'Ja, en ik heb de ziekte met een K aan mijn prostaat.' Hij is ook weer helemaal in orde nu, gelukkig.”