.
Walter Grootaers
zondag 16 juni 2024

Walter Grootaers: “Speciaal wat extra fouten spelen” 

Het verliep niet zoals verwacht 

Walter Grootaers gaat een nieuwe plaat uitbrengen, maar dit keer niet met De Kreuners. Hij heeft samengewerkt met enkele grote namen en bokste zo een leuke plaat in elkaar. Het is bovendien eens een plaat die niet alleen maar gaat over de liefde, maar ook over de afwezigheid ervan.

“Het is geen plaat over verliefdheid, maar over gemis: ik ben een melancholicus, sowieso. En 2020, 2021 en 2022 waren niet onze beste jaren, dat is gewoon zo. Ik probeer dat zwaarmoedige altijd voor me te houden, maar toch”, zegt hij in De Morgen.

De andere bandleden van De Kreuners hadden er gelukkig geen problemen mee dat ze voor één keer werden vervangen. Het is dan ook niet de bedoeling dat Walter met het nieuwe project op tournee gaat.

“In het voorjaar van 2025 zou ik graag weer met De Kreuners gaan spelen. Geen grote tour met de festivals, want die hebben we allemaal al gedaan in 2022. Het grappige toen was dat de zaaloptredens na de festivals kwamen, terwijl die eigenlijk eerst moeten komen. Ik zei dat dan tegen het publiek: 'Dit concert was bedoeld als een try-out maar de echte tour is eigenlijk al achter de rug, dus gaan we nu speciaal voor jullie nog wat extra fouten spelen.”