.
Warre Borgmans in De Zonen van Van As
dinsdag 4 oktober 2022

Warre Borgmans zet iets recht: “Ik wilde hem wel doorlaten”

Hij is een tijdje boos geweest

Een tijdje geleden deed Gert Verhulst in Dag Allemaal een uitspraak dat hij vele jaren geleden erg teleurgesteld was dat hij niet werd toegelaten voor de toneelschool. De jury die daar over besliste bestond onder andere uit Warre Borgmans.

Gert neemt Warre niks meer kwalijk, maar Warre wil toch graag iets rechtzetten over die uitspraak van Gert. “Ondertussen is dat veertig jaar geleden. Bovendien wilde ik als enige Gert wél doorlaten.”

Warre, Luk Perceval en Dora van der Groen moesten over het lot van de kandidaten beslissen en probeerden daarin een overeenkomst te vinden.

“Samen met Luk en Dora discussieerden we dan volop wie we zouden doorlaten en wie niet. Wie niet genoeg stemmen kreeg, mocht niet starten. En dat was net het geval bij Gert. De anderen zegden nee met als argumentering dat hij, ondanks zijn kwaliteiten, niet zou passen binnen de opleiding aan het conservatorium.”

Warre stemde als enige voor Gert en dus werd Gert niet doorgelaten. Al had het misschien anders kunnen lopen. “Ik had voet bij stuk kunnen houden: ‘Hij moet en zal doorgelaten worden’. Maar als ik dan eerlijk moet zijn dan vond ik zijn acteertalent daar net niet groot genoeg voor.”

Bio van Warre Borgmans

Meer Over:

Warre Borgmans