.
David Dehenauw in zijn beginperiode bij VTM
dinsdag 25 juli 2023

Weerman David Dehenauw walgt van het woord “marginaal”

“Steeds meer politici, academici of bedrijfsleiders hebben elke voeling met het minder begoede deel van onze samenleving verloren”

David Dehenauw is opgegroeid in een gezin uit de middenklasse, zo valt te lezen in Het Laatste Nieuws.

“Mijn grootouders waren arbeiders, en op school zat ik samen met jongens die het een pak minder breed hadden dan ik”, gaat de weerman van start. “Die sociale mix op school, in de familie, in de stad, die heeft me echt gevormd. Ook door mijn werk kom ik voortdurend met mensen uit alle lagen van de bevolking in contact, want letterlijk iedereen spreekt me aan.”

David geeft aan op niemand neer te kijken maar heeft de indruk dat de sociale klassen vandaag meer gescheiden leven dan vroeger. “Steeds meer politici, academici of bedrijfsleiders hebben elke voeling met het minder begoede deel van onze samenleving verloren, en vertrekken vaak vanuit vooroordelen.”

Het woord “marginaal” doet David de tenen krullen. “Alsof het een andere mensensoort is, alsof die mensen er zelf voor kiezen om met weinig geld door het leven te gaan”, gaat hij gepassioneerd verder. “Ik ken ook mensen van rijke komaf die letterlijk alle kansen hadden en er in het leven toch niks van gebakken hebben.”

Bio van David Dehenauw

Meer Over:

David Dehenauw