.
News Image

Welke duo's liften naar de finale van Peking Express?

De finale komt in zicht...
In de voorlaatste aflevering van Peking Express nu zondag 21 mei 2017 om 20.35 staat er veel op het spel, want slechts 3 van de 4 overgebleven duo’s steken de grens over naar Cambodja voor de finale. Na meer dan een maand liften in Azië is de motivatie bij de deelnemers extra groot en iedereen zet alles op alles om deze finaleplaats af te dwingen.

“Het wordt steeds verleidelijker om die finale te mogen spelen en het is nu binnen handbereik, maar we mogen het vel van de beer nog niet verkopen voordat het geschoten is”, vertellen Laura en Ann-Sophie. Ook bij Brecht en Cedric dringt het besef door: “Vandaag is de belangrijkste etappe tot nu toe. We willen supergraag de finale spelen, dus het is alles of niets.”

De duo’s racen voor een laatste keer door Laos. Het vertrekpunt ligt dit keer in de stad Thakhek. Van daaruit liften ze door het prachtige Laotiaanse binnenland tot in de op één na grootste stad van Laos vlakbij de grens met Cambodja: Pakse. Gedreven racers Siham en Hicham moeten het iets anders aanpakken, want zij liften met hun extra passagier Victor Reinier. “In het begin was ik een beetje bang, want ik ben best een controlefreak. Als je dan plots alles uit handen moet geven, voelt dat best eng aan”, zegt Siham.

Onderweg kunnen de duo’s opnieuw een amulet ter waarde van 2500 euro winnen met een proef in Savannakhet. De twee duo’s die als eerste arriveren op de locatie van Sean en Rik, spelen een gokspelletje. Om die locatie te weten te komen, moeten ze wel hun handen durven vuilmaken, want de locatie zit verstopt in een pot vol gefermenteerde vis, de lokale delicatesse. “Het leek eerst een grote pot vol-au-vent, maar dat was het duidelijk niet en het geurtje dat eruit kwam was niet te harden”, lachen Ann-Sophie en Laura.

De duo’s racen daarna verder naar Pakse, maar onderweg worden ze verwacht in het dorpje Napong voor een allesbepalende opdracht. De streek van Napong staat bekend om zijn talrijke ambachtelijke stokerijen. Hier wordt o.a. de lokale rijstwhisky Lao-Lao gebrouwen. Elk duo moet 5 flessen van deze whisky produceren en persoonlijk aan de man brengen op de markt in Pakse vooraleer ze mogen finishen. Het duo dat uiteindelijk als laatste aankomt, mist de finale in Angkor Wat.

Peking Express, zondag om 20.35 op Q2.