.
Werner De Smedt in Familie - aflevering 6936
zaterdag 29 oktober 2022

Werner De Smedt grote fan van boeken Herman Brusselmans

Dankzij mijn leerkracht Nederlands"

Opvallende aanwezige bij de boekvoorstelling van ‘Theet 77’, geschreven door Herman Brusselmans, was ‘Familie’-acteur Werner De Smedt. Hij is al heel wat jaren een grote fan van Brusselmans en zijn boeken.

“Het is mijn leerkracht Nederlands die me in contact heeft gebracht met zijn werk. Ik las toen’ De man die werk vond’. Dat boek leende zich perfect voor de lessen voordracht. Al sinds mijn 15de ben ik fan en door de jaren heen is mijn bewondering alleen maar groter geworden”, verklaart Werner zijn liefde voor Herman en zijn werk.

Werner en Herman kwamen elkaar wel eens vaker tegen in Gent en tot voor kort bleef dat bij een vriendelijke goeiedag en een beleefd knikje. Door gemeenschappelijke vrienden zijn ze aan de praat geraakt.

“Ik ben geen fervent lezer, maar ik vind het fijn om me te laten meeslepen door de inspanning van een auteur. Maar met kinderen heb je niet altijd veel tijd om te lezen. Ik lees vaak ‘tussen de soep en de patatten.’ Twee of drie pagina’s bij de dokter, de kapper of in mijn loge bij ‘Familie.’

Werner is in ieder geval fan van het nieuwe boek, ook al is hij nog maar 60 pagina’s ver. “Ik heb al heel wat moeten lachen. En daarom lees ik zijn werk graag, omdat ik er luidop om moet lachen”, zegt hij in Primo.

Koop hier deze release

Bio van Werner De Smedt en Herman Brusselmans