.
Werner De Smedt in Familie - aflevering 7116
zondag 22 januari 2023

Werner De Smedt: “Ik werd betaald om niks te doen”

Maar dat maakte hem niet blijer

Als beginnend acteur wacht je heel vaak op die ene kans die je hele leven gaat veranderen. Ook Werner De Smedt. Hij wist al heel snel dat hij acteur wilde worden en kreeg van Robbe De Hert de kans om als 18-jarige mee te spelen in ‘Blueberry Hill’.

Een mooie ervaring, zo blijkt, wanneer Werner erover vertelt in Dag Allemaal. “Ik heb daar mijn ogen en oren de kost gegeven. Na enkele jaren in ‘Wittekerke’ gespeeld te hebben, belde Robbe weer. Dit keer voor ‘Gaston’s war’, een oorlogsfilm.”

Daarin kreeg Werner meteen de hoofdrol aangeboden en dat is al helemaal een mooie kans en een groot avontuur voor een jonge gast zoals Werner.

“Ik ben bijna nooit zonder werk geweest. Ik had een paar jaar een exclusiviteitscontract bij D&D en werd betaald om niks te doen. Ik ging dan uit eten met de bazen die ‘grote dingen’ planden, maar er gebeurde niets. Frustrerend.”

Niet veel later maakte Werner zijn overstap naar ‘Familie’, waar hij nu al meer dan 10 jaar meedraait. Een goede beslissing. “Spelen bij ‘Familie’ is ook mijn zekerheid. Dat ik daardoor de stempel draag van soapacteur, dat laat me koud. Tussendoor heb ik ook nog Verstuyft kunnen spelen in alle ‘Vincke & Verstuyft-films.”

Bio van Werner De Smedt en Robbe De Hert