.
News Image

Wie is er donderdag genomineerd bij Mijn Pop-Uprestaurant?

De spanning is te snijden.


Op donderdag 12 mei 2016 breekt voor de drie resterende duo’s van Mijn Pop-uprestaurant één van de belangrijkste dagen tot nu toe aan. Welk duo gaat als eerste rechtstreeks door naar de finale en komt zo een grote stap dichter bij de 100.000 euro? Aan culinaire wereldster Albert Adria en driesterrenchef Gert De Mangeleer om die moeilijke knoop door te hakken. Zij bezoeken en beoordelen de drie pop-ups met het oog op die belangrijke wildcard voor de finale.

Albert Adria stond samen met zijn broer Ferran meer dan 20 jaar aan het roer van het legendarische El Bulli, één van de meest toonaangevende en invloedrijke restaurants ter wereld. El Bulli werd maar liefst 5 keer verkozen tot allerbeste restaurant ter wereld. Adria zakt speciaal naar ons land af om de pop-ups te bezoeken. Hij wordt vergezeld door één van de allerbeste chefs van Vlaanderen: Gert De Mangeleer, chef van driesterrenzaak Hertog Jan.

De teams van Jalapeño Loco, Strombowli en Kommáti zijn zich ervan bewust dat ze maar beter perfect voorbereid kunnen zijn. De sterrenchefs hebben immers maar een half uur de tijd om elke pop-up te bezoeken. Binnen die gelimiteerde tijd moeten ze hen twee gerechten kunnen serveren en dat zorgt ervoor dat de spanning al snel oploopt in de drie keukens. Hoe pakken de duo’s dit aan? Wat schotelen ze de culinaire toppers voor? En hoe kunnen ze hen snel overtuigen van hun kwaliteiten?



Terwijl de stress bij de duo’s losbarst, speculeren Albert en Gert volop over de verschillende restaurants. Aan tafel worden heel wat indrukken over het concept en de aanpak uitgewisseld. Het tempo ligt heel hoog en de duo’s zetten alles op alles om het volgende gerecht op tijd te serveren. In 30 minuten proberen ze het onderste uit de kan te halen om zowel Albert als Gert te kunnen overtuigen.

In Jalapeño Loco schakelen Miette & Willem de Spaans sprekende Celeste in, de dochter van chef Sarah. De cocktails en de voorgerechten vallen alvast in de smaak bij de twee topchefs, nu de taco’s nog. Miette & Willem willen de chefs 5 verschillende taco’s laten proeven, maar lukt hen dat wel?

In Genk spreekt Amanda geen Spaans. Maar ook geen Frans of Engels… En dat maakt het niet eenvoudig om te communiceren. Gert De Mangeleer wordt dan maar als vertaler-tolk ingeschakeld.

Chloë & Magali gaan in Strombowli resoluut voor hun eigen tactiek. Telkens wanneer er een recensent langskomt, serveert Chloë een nieuw gerecht. Safe is saai, vinden de twee zussen en dus gaan ze er volledig voor. Het is erop of eronder. Het voorgerecht bevalt alleszins al. Nu de rest nog…

Nadat Albert Adria en Gert De Mangeleer de deur achter zich dichtgetrokken hebben, is er voor de duo’s echter geen tijd om te ontstressen. De volgende dag krijgen ze immers te horen wie zich de eerste finalist van Mijn Pop-uprestaurant 2016 mag noemen. Wie mag alvast dromen van een spannende finale met zicht op zee in Knokke-Heist? En welke twee pop-ups worden bijgevolg genomineerd voor sluiting?



Mijn Pop-uprestaurant 2016: elke dinsdag en donderdag om 20.35 bij VTM