.
William Boeva
maandag 19 februari 2024

William Boeva: “Met de dood bedreigd”

Zo heftig dit

Komiek William Boeva is een schat van een mens, dat weet iedereen die hem écht kent. Boeva is bovendien een topper in zijn vak, maar ook een man die zegt waarop het staat als hij oog in oog staat met onrecht in onze maatschappij. Onrecht is iets waar Boeva een grondige hekel aan heeft, dat bevestigt hij vandaag in De Morgen.

“Mensen met kwetsbaarheden, mensen met een handicap worden heel hard opzijgeschoven en ik heb al 100.000 keer gedacht: nu hou ik erover op, want ik schiet mezelf zo vaak in de voet. Ik heb daar al vaker statements over gemaakt, maar dat wordt mij niet in dank afgenomen”, vertelt Boeva in De Morgen.

Na de open brief die de komiek enkele jaren geleden schreef waarin hij het gebrek van mensen met een beperking in de Vlaamse media had aangekaart, werd Boeva met de dood bedreigd. “Het is niemands bedoeling om de groep mensen met een beperking buiten de maatschappij te plaatsen, maar dat neemt niet weg dat het wel gebeurt. Als je daar commentaar op hebt, voelen mensen zich heel persoonlijk aangevallen, omdat ze zogezegd uit goodwill handelen. Ze willen 'zorgen voor'. Maar 'zorgen voor' staat niet gelijk met klein houden en betuttelen”, vertelt Boeva in een interview met De Morgen.

Bio van William Boeva

Meer Over:

William Boeva