.
William Boeva
zondag 4 februari 2024

William Boeva: “Ooit begin ik een eigen restaurant”

Maar dan wel op zijn manier

In Vlaanderen hebben we al kennis kunnen maken met het acteertalent van comedian William Boeva. Maar de comedian zou het ook graag eens in het buitenland proberen. Zo linkt hij nog altijd naar Hollywood en wil hij graag eens gaan testen wat hij in Engeland of Amerika als acteur en comedian kan bereiken.

“Een mens mag toch dromen? De kans is klein dat ik daar een carrière kan uitbouwen zoals in Vlaanderen, maar het leven met een beperking is er wel vele malen makkelijker. Dus misschien is dat een eerlijke ruil? Toen ik onlangs in New York was, heb ik me tien dagen probleemloos met de rolstoel verplaatst: Uber biedt er speciale taxi's aan voor dezelfde prijs, elke winkel is rolstoeltoegankelijk... Heerlijk. Het verschil met ons land is pijnlijk groot”, zegt Boeva in Humo.

Behalve acteren en comedy heeft William ook nog andere dingen gedaan. Zo mocht hij frituren testen voor een krant en steekt hij zijn liefde voor eten niet onder stoelen of banken.

“Het hoeft niet per se vettig te zijn, het moet gewoon smaak hebben. Maar ja, iets door de boter halen geeft meteen veel smaak. Ik kook heel graag, als ik er de tijd voor vind. En ik verslind YouTube-filmpjes over koken: ik wil weten hoe alles gemaakt wordt en hoe ik het een niveau hoger kan tillen. Ooit open ik een eigen restaurant, denk ik. Maar dan wel op mijn manier.”

Bio van William Boeva

Meer Over:

William Boeva