.
William Boeva
dinsdag 19 maart 2024

William Boeva: “Zij krijgen ook nog altijd minder kansen”

Ze nemen het vaak weg

William Boeva zijn ouders hebben er altijd voor gezorgd dat hun zoon een zo normaal mogelijk leven kon leiden. Het werd hen niet altijd makkelijk gemaakt, ook niet van school uit. Zo mocht William niet mee op skireis omdat het teveel gedoe was met zijn beperking.

“Ik mocht niet op skireis van school, te veel gedoe met mijn beperking. Dus zei mijn moeder dat ze mij dan wel een week mee op vakantie zou nemen naar Egypte. Dat mocht niet, ik moest in de studie gaan zitten. Mijn moeder heeft die reis geboekt en vanuit Egypte hebben we samen een vakantiekaartje naar school gestuurd”, zegt Boeva in Goesting.

In zijn nieuwe comedyshow ‘13’ heeft William het ook over de moeilijke strijd van mensen met een handicap in de maatschappij.

“Een kind met een handicap is in België een goede reden om een abortus te doen. Stel je eens voor dat iemand zou zeggen 'het is een meisje', of 'het kind heeft een donkere kleur', weg ermee … Vrouwen en mensen van kleur krijgen ook nog altijd minder kansen. Maar als het iemand met een beperking is, dan zeggen de mensen: 'ik snap dat je dat wil wegdoen'. Dat vind ik een rare redenering.”

Bio van William Boeva

Meer Over:

William Boeva