.
Niels William
zondag 7 juli 2024

William Vaesen: “Ik heb echt elke keer gehuild”

Ook al zag hij het zo vaak

Met artiesten als Camille, Karen Damen en Helmut Lotti onder zijn hoede is William Vaesen als manager weer ontzettend goed bezig. Als manager moet je natuurlijk zelf een hart hebben voor je artiesten om het goed te doen, en eigenlijk moet je toch ook een beetje fan zijn.

“SOS , de vorige show van Camille, heb ik ongeveer twintig keer gezien en ik heb elke keer gehuild. Ik stop heel veel tijd in mijn artiesten, ben heel close met hen, zij zijn vrienden. Als het dan op zakelijk en artistiek vlak ook nog eens helemaal lukt, is dat voor mij de ultieme kick. Ik ga mezelf geen artiest noemen, maar invulling en sturing geven aan het artistieke en creatieve is wat ik het liefst doe”, klinkt het in Het Belang Van Limburg.

Als er iets is dat William dan weer verafschuwt, dan is het autoriteit. Hij vindt zichzelf ook absoluut niet autoritair als manager.

“Vroeger was ik wel veel neurotischer dan nu: alles moest verlopen zoals ik het wou. Niet vanuit autoriteit, maar vanuit mijn absolute overtuiging. Maar ondertussen ben ik bijna vijftig, dan word je iets rustiger in dat soort dingen. Of het nu gaat om Karen, Camille, Helmut of mijn tv-programma's: ik adviseer, en als de anderen het niet eens zijn met mijn advies, dan is dat zo. Anderzijds: als ik honderd adviezen geef en merk dat er geen enkel gevolgd wordt, moet ik mijn rol in vraag stellen. Dus, ik adviseer, maar kan het wel appreciëren als mijn advies ernstig wordt genomen.”