.
Wim De Vilder
vrijdag 6 september 2024

Wim De Vilder: “De eerste keer verliep niet zonder slag of stoot”

Er waren wel wat problemen

Zo’n 15 jaar geleden begon Riadh Bahri zijn carrière aan de Reyerslaan. Van de ene dag op de andere werd hij een collega van Wim De Vilder, die dit jaar 25 jaar nieuwsanker is.

Maar ondertussen zijn de twee al meer dan alleen maar collega’s. Ze zijn ook echte vrienden geworden en delen wel wat gemeenschappelijke zaken met elkaar.

In Het Laatste Nieuws blikken Riadh en Wim terug op hun eerste dag. “Het is alsof het gisteren was. Die eerste keer verliep trouwens niet zonder slag of stoot, want net op dat moment was er een probleem met de autocue. Al m'n teksten had ik uit het hoofd geleerd, om voorbereid te zijn op een eventuele panne. Uiteindelijk is alles goed verlopen. Eigenlijk herinner ik me vooral hoe hard m'n omgeving meeleefde. Mijn ouders waren zenuwachtiger dan ikzelf”, zegt Wim.

Bij Riadh stond op zijn eerste dag als journalist een telefonisch interview met Samson gepland. Hij ging van ‘Karrewiet’ naar ‘Terzake’ en zo naar ‘Het Journaal’.

“Daar heb ik mijn eerste live-interventie gegeven op 17 september 2012, tijdens 'Autoloze Zondag'. Als ik daar nu naar terugkijk: vreselijk! Drie minuten heb ik staan lullen. Intussen probeerde de cameraploeg me af te leiden, door continu dwaze smoelen te trekken. In 2022 volgde een nieuwe mijlpaal: anker worden.”

Bio van Wim De Vilder

Meer Over:

Wim De Vilder