.
Wim De Vilder
maandag 7 oktober 2024

Wim De Vilder: “Heb nog meer respect voor hen”

Nieuwsanker heeft goed voornemen.

Afgelopen vrijdag werd Boom in The Masked Singer ontmaskerd, de verbazing was groot toen de kijkers het gezicht van nieuwsanker Wim De Vilder te zien kregen.

De Vilder blikt terug op een fantastische tijd bij VTM. “Wat een avontuur! Enkele maanden geleden mocht ik in het diepst van mijn gedachten een boom zijn. Een prachtige, zingende boom in The Masked Singer, een personage recht uit “The Lord of the Rings”. Buiten mijn comfortzone, maar wat een heerlijk uitstapje naast Het Journaal”, glundert een meer dan blije Wim De Vilder.

Normaal is het nieuwsanker van de openbare omroep alleen maar met serieuze zaken bezig. “Voor het eerst in mijn 25-jarige carrière heb ik eens “ja” gezegd tegen een vraag om deel te nemen aan een echt showprogramma. Want ik wou héél graag nog eens zingen, iets waar ik de laatste jaren veel te weinig tijd voor maakte. Bovendien is het nieuws niet altijd opbeurend…, dat beetje showlicht heeft me deugd gedaan”, geeft De Vilder toe.

Dat Wim De Vilder dit heeft mogen doen, daar is hij zijn werkgever héél dankbaar voor. “Dank aan VRTNWS en VTM voor de Pax Media die dit mogelijk maakte, ik voelde mij gesteund door de beide zenders. En nu keer ik graag terug naar mijn vertrouwde stoel bij Het Journaal – met bovendien nog meer respect dan voorheen voor alle zangers en artiesten out there die dit als job doen. I had a blast!”, besluit Wim De Vilder.

Bio van Wim De Vilder