.
Wim Lybaert
woensdag 19 april 2023

Wim Lybaert: “Ik zou dat niet heel mijn leven kunnen doen”

Maar negativiteit wil hij vermijden

Op één kan je kijken naar ‘Een Jaar Op Zee’ een programma van Wim Lybaert. Hij heeft lang aan het programma gewerkt en heeft zelfs eventjes gedacht dat hij het nooit ging kunnen maken. Maar hij heeft geluk gehad.

“En het vermoeden is ook bevestigd dat de zee en het zout in mijn bloed zitten. Ik herinner me de eerste keer dat ik alleen in een zeilboot op zee ging, ik was een jaar of veertien en besefte dat ik de wind, de stroming en de golfslag heel goed aanvoelde. Als visser zou ik gelukkig kunnen zijn, maar niet heel mijn leven”, zegt Wim in Dag Allemaal.

Wim is tevreden met zijn leven en de projecten die hij mag doen. Maar af en toe moet hij ook toegeven dat hij zich wel eens oneerlijk behandeld voelt. Hij probeert nochtans negativiteit te allen tijde te vermijden.

“Als ik het tegenkom en het raakt niet opgelost, dan wijs ik die mens daarop. Is het niet voor verbetering vatbaar, dan komt die persoon op een zwarte lijst.”

Dat is allemaal heel radicaal, maar dat vindt Wim het beste. Hij wil geen negatieve energie. “Dat zuigt mij toch helemaal leeg.”