.
Xavier Taveirne
woensdag 3 januari 2024

Xavier Taveirne: “Dat is de grootste irritatie”

​​​​​​​Hij pakt het probleem aan

Nu ‘De Inspecteur’ niet meer op Radio 2 zal te horen zijn, was het tijd voor een nieuw programma. Dit keer is het programma in handen van Xavier Taveirne. Hij presenteert het nieuwe consumentenprogramma ‘WinWin’.

Op sociale media heeft Xavier en zijn team een oproep gedaan naar de grootste problemen en irritaties van de consumenten. Daar zijn ze mee aan de slag gegaan. De grootste irritatie bij de mensen lag bij de onbereikbaarheid van de bedrijven.

“Klantendiensten zijn amper te bereiken, als je er al één vindt met een echte telefoonlijn in plaats van zo'n verschrikkelijke chatbot. De consument wordt vaak een loer gedraaid. De agressiviteit waarmee je een contract wordt opgedrongen, staat in schril contrast met de stille muur waartegen je botst als je iets ongedaan wilt maken. Dan moet je 36 brieven sturen, om uiteindelijk één nier en je eerstgeborene af te staan”, vertelt Taveirne aan Humo.

Het programma zal zich niet alleen tot de radio beperken maar het zal zich over spreiden over ‘Het Journaal’ en in ‘Laat’.

“Als we een belastingspecial doen, zullen we die aankondigen op Studio Brussel en tips plaatsen op VRT NWS. Soms zullen we in meerdere afleveringen grote thema's behandelen − dan ga ik als een gebrekkige Don Quichot de strijd aan met de grote windmolens van de wereld − en soms spitten we kleine kwesties uit waar veel mensen mee te maken krijgen.”

Bio van Xavier Taveirne

Meer Over:

Xavier Taveirne