.
Xavier Taveirne
dinsdag 23 juli 2024

Xavier Taveirne: “Die financiële vrijheid vond ik heel fijn”

Hij hoefde niks meer te vragen

Hoewel Xavier Taveirne geen feeling had met de horeca, heeft hij ook de voordelen ondervonden van het feit dat zijn ouders in de horeca werkten. Als hij op kot zat kreeg hij de restjes van het restaurant mee naar huis, zodat hij deze tijdens de week maar gewoon moest opwarmen.

“Zo had ik vier dagen en warme maaltijd, en op vrijdag kwam ik naar huis. In het voorjaar van 2011 hebben mijn ouders de deur hier achter zich dichtgetrokken, met een groot feest. Mijn zus heeft dan nog enkele maanden voor de nieuwe uitbaters gewerkt, maar na haar zwangerschapsverlof heeft ze besloten om het hoofdstuk af te sluiten en is ze niet meer teruggekeerd”, zegt Xavier in Story.

Xavier heeft altijd moeten werken voor zijn geld, en vanaf zijn achttien is hij zijn eigen centen beginnen verdienen. Vanaf dat moment vroeg hij geen geld meer van zijn ouders.

“Die vrijheid, ook financieel, vond ik fijn. Ik ging toen in de zomer voor het eerst met het promoteam van Radio2 op pad doorheen Vlaanderen. In die vakantiejob bleek de kiem te schuilen van waarmee ik me nu bezig hou, al was er toen geen vastomlijnd toekomstplan.”

Bio van Xavier Taveirne

Meer Over:

Xavier Taveirne