.
Xavier Taveirne
vrijdag 16 februari 2024

Xavier Taveirne: “Het wordt hem soms te veel”

Ze hebben hun huis verkocht

Xavier Taveirne heeft altijd in West-Vlaanderen gewoond, maar hij heeft zijn huis dat hij had gekocht met zijn vriend Bas in Brugge nu verkocht. Dat huis kochten ze met kinderen in het achterhoofd, maar het koppel heeft beslist dat er geen kinderen zullen komen.

“We hebben nu twee kleine appartementen gekocht in Oostende en Brussel. Mijn roots liggen in West-Vlaanderen en ik ben daar heel graag. Maar mijn hart ligt ook in Brussel, waar ik gestudeerd heb en al twintig jaar woon. Voor Bas wordt de georganiseerde chaos van onze hoofdstad soms te veel. Hij doet hier veel inspiratie op, maar zijn ideeën uitwerken doet hij liefst in het rustige Oostende”, zegt Xavier in Dag Allemaal.

Het koppel is niet elke dag samen en in tegenstelling tot veel mensen vinden Xavier en Bas dat prima. Hij geniet ook af en toe van de rust en het alleen zijn.

“Ik wil ook weleens thuiskomen en níet babbelen, gewoon zappen en op mijn gsm bezig zijn. Ik denk dat iedereen dat gevoel wel kent. Ik praat al veel op mijn werk. Bas is natuurlijk vaak alleen en wil 's avonds als ik thuiskom praten, terwijl mijn woorden op zijn. Mijn vriend is geen grote prater, hij leeft vaak in zijn hoofd en ik moet hem daar soms uit halen. Ik heb Bas beter leren communiceren, terwijl hij mij heeft geleerd wat huiselijkheid is. Gewoon samen eten bijvoorbeeld, of af en toe eens vertragen. Ik heb het daar best moeilijk mee. Ik raas graag door het leven, op dat vlak is mijn cv een metafoor voor het leven.”

Bio van Xavier Taveirne

Meer Over:

Xavier Taveirne