.
Xavier Taveirne
dinsdag 6 februari 2024

Xavier Taveirne: “Ik heb het echt kapotgedacht”

Maar de knoop is doorgehakt

Xavier Taveirne is altijd heel sterk op zichzelf aangewezen geweest toen hij opgroeide als kind. Dat heeft hem gemaakt tot wie hij nu is en dat bevalt hem prima. Hij kan goed voor zichzelf zorgen en is niet snel van zijn stuk te brengen.

“Als er iets onverwachts gebeurt, raak ik niet snel in paniek. Op zo'n moment overloop ik alle opties die ik heb. Ik denk in oplossingen, niet in problemen, en bekijk alles rationeel. Niet dat ik geen gevoelens heb, ik ben niet dood vanbinnen. Ik voel heel veel, maar ik heb niet altijd de nood om dat te uiten. Als ik echt met iets zit, heb ik een kleine cirkel van vrienden die ik kan opbellen om een halfuur uit te razen, en dan is het voor mij ook klaar”, zegt Xavier in Dag Allemaal.

Taveirne heeft zelf ook altijd een grote kinderwens gehad, maar die hebben hij en zijn vriend Bas ondertussen opgeborgen. Er zullen geen kinderen komen.

“Ik heb het echt kapotgedacht, die kinderwens of het ouderschap. Intussen ben ik niet meer naïef genoeg om eraan te beginnen, als ik zie hoe mensen rondom mij struggelen om hun leven met kinderen rond te krijgen. Zij zijn jaren aan een stuk moe op een niveau dat ik niet kan begrijpen. Het zal altijd een soort gemis blijven, want ik was wel heel graag vader geweest. Maar niet ten koste van alles.”

Bio van Xavier Taveirne

Meer Over:

Xavier Taveirne