.
Xavier Taveirne
zondag 11 februari 2024

Xavier Taveirne: “We hebben het daar nooit over gehad”

Ze hebben geen druk opgelegd

Xavier Taveirne en zijn vriend Bas hebben een belangrijke knoop doorgehakt. Ze bergen hun kinderwens op en zullen kinderloos door het leven gaan. Het was geen makkelijke beslissing, maar de twee hebben er goed over nagedacht.

“Uiteindelijk werd het ook iets rationeels: het paste niet in de planning. Ik wil niet al mijn dromen en plannen aan de kant schuiven. Het gaat immers niet alleen over mij, maar om wat je dat kind kan bieden. Dus hebben we gezegd: we doen het niet. Er zijn nog altijd mensen die vinden dat je pas een geslaagd en vol leven hebt als je getrouwd bent, kinderen hebt, een vrijstaande woning met een oprit... Als dat leven je gelukkig maakt, moet je dat vooral doen, maar het is niet de norm. De norm is dat er geen norm meer is”, zegt Xavier in Dag Allemaal.

In tegenstelling tot andere koppels heeft Xavier nooit veel druk van buitenaf gevoeld. Zowel zijn ouders niet als vrienden of familie hebben hen druk gegeven om snel aan kinderen te beginnen.

“Mijn ouders zijn blij dat ze - via mijn zus - een kleinkind hebben, maar ze hebben mij nooit iets proberen op te dringen. Ook op mijn outing hebben ze keigoed gereageerd. Of ze het hadden zien aankomen, weet ik niet. We hebben het daar nooit over gehad. Ik was ook al 21 toen ik het thuis vertelde, omdat ik het toen pas honderd procent voor mezelf wist. Pas toen ik voor de eerste keer een man heb gekust, was het duidelijk voor mij.”

Bio van Xavier Taveirne

Meer Over:

Xavier Taveirne