.
Xavier Taveirne
woensdag 17 juli 2024

Xavier Taveirne: “Zij zwaaide de scepter”

Hij vond er niks aan

Toen Xavier Taveirne nog niet bekend was en een heel stuk jonger, werkte hij als jobstudent vaak in de horecazaak van zijn ouders in Beernem. Dat is natuurlijk al een hele poos geleden, maar toch herinnert hij zich die tijd nog heel goed.

“Aanvankelijk baatten ze een café in Wingene uit, maar toen ik vier was en dit pand in Beernem vrij kwam, trokken mijn ouders hier in. Toen ik dertig was, zijn ze met de zaak gestopt. Ik woonde toen natuurlijk al lang niet meer thuis. Nu weet ik in wat een prachtige plek ik ben opgegroeid, maar destijds besefte ik dat niet”, geeft hij toe in Story.

Een horecazaak is altijd hard werken en van een privéleven is er nauwelijks sprake. De taverne was in de zomer zeven dagen op zeven open en veel vrije tijd kenden zijn ouders dus niet.

“Mijn moeder, die ooit nog verpleegster is geweest, zwaaide de scepter over de zaal en mijn vader, van opleiding een slager, stond in de keuken. Omdat het zo druk was, heb ik als kind een tijd bij de ouders van mijn mama gewoond en vanaf mijn twaalfde heb ik op internaat gezeten. Het was hier wel mijn thuis, maar ik heb veel tijd elders doorgebracht.”

Bio van Xavier Taveirne

Meer Over:

Xavier Taveirne