.
Yemi Oduwale
zaterdag 16 juli 2022

Yemi Oduwale: “Dat was heel heftig”

Dat wil hij heel graag doen

Trouwe Disney-fans kunnen deze zomer terecht in de bioscoop voor ‘Lightyear’. In de Vlaamse versie van de film kan je niet alleen Louis Talpe en Michiel De Meyer horen, maar ook 'Thuis'-acteur Yemi Oduwale.

Toch is niet Buzz Lightyear zijn favoriete Disneyfiguur, maar wel iemand helemaal anders. “Ik wou eerst Aladdin zeggen, maar eigenlijk vind ik Geest nog iets toffer. Hij kan bijna alle wensen laten uitkomen en hij is ook de vriend die je altijd hebt willen hebben”, klinkt het in Story.

Disney is iets wat vooral heel veel kinderen aanspreekt. Kinderen die Yemi al heel graag had gehad.

“Ik wilde graag een jonge vader zijn, rond mijn 25ste. Maar ik ben nu tien jaar verder en nog altijd kinderloos. Als je kinderen fatsoenlijk wilt opvoeden moet je met twee in een stabiele relatie en woonomgeving zitten. Dat is niet het geval. Ik heb mijn kinderwens al naast me neergelegd.”

Acteur zijn, het is voor velen een droomjob en heel wat mensen zouden direct tekenen voor een carrière als die van Yemi. Maar zelf zou hij ook graag eens iets anders willen doen. “Ik wilde vroeger in een callcenter werken. Maar met de benefietshow ‘Oekraïne 12-12’ heb ik dat mogen doen en dat was best wel heftig. Nu lijkt aan de kassa staan in een supermarkt me wel wat.”

Bio van Yemi Oduwale

Meer Over:

Yemi Oduwale