.
Samantha
zaterdag 24 december 2022

Zangeres Samantha: “Ik moet hier wel graag zijn”

Ze heeft geen keuze

Niks mooiers dan vlak voor de feestdagen herenigd worden met één van je beste vriendinnen. Jacky Lafon en Samantha hebben vaak samen het podium gedeeld, maar het contact verwaterde wat toen Samantha in een rusthuis terechtkwam.

Toen Jacky hoorde dat Samantha het heel erg jammer vond dat ze niemand van de oud-collega’s nog zag, heeft ze geen moment getwijfeld en is ze er meteen naartoe gegaan. En het weerzien was bijzonder hartelijk.

“Ik vind het knap dat zij ondanks haar ziekte zo positief in het leven staat”, begint Jacky over Samantha in Dag Allemaal. Maar ook Samantha koestert een grote bewondering voor Jacky en al haar bezigheden.

Toch vraagt Jacky zich ook af of Samantha wel graag in het rusthuis is. Want niet iedereen staat er voor te springen om op zijn oude dag naar het rusthuis te moeten en daar zijn laatste jaren door te brengen.

“Ik moet hier wel graag zijn, hé. Ik heb mijn situatie aanvaard. Wat kan ik anders doen? Maar eenzaam voelt ze zich beslist niet. Ik heb hier veel sociaal contact en m’n zoon en de kleinkinderen komen geregeld langs. Ook mijn broer passeert regelmatig. Ik geniet nog volop van het leven!”