.
Zita Wauters
vrijdag 8 maart 2024

Zita Wauters voor het eerst uit de kleren

En jij kan erbij zijn!

Vandaag, op internationale vrouwendag, stellen de acht vrouwen die zich inzetten voor Kom op tegen Kanker, alles in de strijd, zichzelf voor: initiatiefneemster Fien Germijns krijgt het gezelschap van Ann Van den Broeck, Tine Embrechts, Julie Vermeire, Sarah Vandeursen, Zita Wauters, Maïmouna Badjie en Marleen Merckx. Ze gaan uit de kleren om aandacht te vragen voor de strijd tegen borstkanker en de impact die het heeft op het lichaam en leven. Een stripact voor het goede doel, waarbij de vrouwen hun lichaam maar vooral hun engagement tonen.

Borstkanker is de tweede meeste voorkomende kankersoort in België en de meest voorkomende bij vrouwen: één op de zeven vrouwen wordt erdoor getroffen. Deze cijfers brengen ze op internationale vrouwendag graag onder de aandacht om aan te tonen hoe broodnodig het is om te durven praten over de ziekte en de juiste steun en begeleiding te krijgen.

Als initiatiefneemster dit jaar verzamelt Fien zeven bekende vrouwen rond zich. Samen brengen ze een uniek optreden voor het goede doel. Net zoals bij de mannen wordt dat een eenmalige stripact voor 2.000 toeschouwers, op dinsdag 26 maart 2024 in het Kursaal in Oostende. De opbrengst van die act gaat integraal naar Kom op tegen Kanker.

Kom op tegen Kanker, alles in de strijd: van maandag 25 maart tot en met donderdag 28 maart, en zaterdag de finale,  rond 21.30 uur op VRT 1 en VRT MAX. De stripact maakt deel uit van de finale aflevering, op zaterdagavond. Dan ontdekken we ook hoeveel het initiatief heeft opgebracht voor het goede doel.

Tickets voor de act op 26 maart zijn vanaf nu te koop via vrtmax.be/doemee. De deuren openen om 19.30 uur en de show start om 21.00 uur. Naast de hoofdact van de acht vrouwen zorgen special guests Philippe Geubels en Guga Baúl mee voor een gezellige avond. En natuurlijk zijn ook Dieter Coppens en Niels Destadsbader van de partij.

De acht vrouwen gaan een groot engagement aan: met hun spraakmakende act willen ze het stilzwijgen rond borstkanker en de lichamelijke en mentale impact ervan doorbreken. Vaak hebben ze een persoonlijk verhaal rond kanker. Ieder van hen schaart zich achter de boodschap: durf te praten! Want wie denkt dat er rond borstkanker geen taboes meer zijn, heeft het – helaas - mis. Er is nog altijd grote nood aan communicatie met de patiënt over het leven na borstkanker, het erfelijk gen, seksualiteit, body positivity en een gezonde levensstijl.

Tijdens hun traject voor het programma ontmoeten de acht dames verschillende vrouwen die getuigen over de ziekte en de impact hiervan. Hoe voelt het voor de persoon met borstkanker? Wat kan je zelf doen om haar of haar omgeving te helpen? Hoe ga je om met seksualiteit tijdens en na een ingrijpende behandeling? Wat met vroegtijdige menopauze door oestrogeenbehandeling? Hoe verandert je lichaamsbeeld na een zware behandeling? Wat als je ontdekt dat je het erfelijk gen van borstkanker hebt? En wat na kanker – hoe pik je het leven van voordien weer op?

De opbrengst van de stripact gaat ook deze editie naar Kom op tegen Kanker.

Kom op tegen Kanker, alles in de strijd: van maandag 25 maart tot en met donderdag 28 maart, en zaterdag de finale, rond 21.30 uur op VRT 1 en VRT MAX.
Tickets voor de act op dinsdagavond 26 maart in Kursaal Oostende zijn vanaf nu te koop via vrtmax.be/doemee. De opbrengst hiervan gaat naar het goede doel.

Bio van Zita Wauters

Meer Over:

Zita Wauters