.
Maarten Vancoillie en Dorothee Dauwe
donderdag 6 juli 2023

Zo hecht zijn ‘Maarten en Dorothee’ écht

Al tien jaar een radiotandem

Tien jaar geleden presenteerden Dorothee Dauwe en Maarten Vancoillie voor het eerst samen op Qmusic. Toen nog als vervangers van het vaste ochtendduo Sven Ornelis en Kürt Rogiers. Inmiddels vormen ze al zo’n acht jaar een vaste radiotandem.

Dorothee kan zich dan ook niet voorstellen dat ze ooit aan een andere ‘partner’ dan Maarten zou worden gekoppeld, vertelt ze in Het Laatste Nieuws: “Ik kan me niet voorstellen dat ik ooit met iemand anders dan Maarten radio zou maken of dat de bazen zouden zeggen ‘we koppelen je aan die of die’”, klinkt het. “Met Maarten is het organisch gegroeid en dat is er net zo fijn aan.”

Al die jaren samenwerken hebben van hen meer dan collega’s gemaakt, ze zijn niet alleen vrienden, maar zelfs beste vrienden: “Ik ben zelfs meter van Maartens dochter. Waardoor ik dus eigenlijk ook met zekerheid weet, of dat denk ik toch, dat wij altijd in elkaars leven blijven, zelfs wanneer het samenwerken zou stoppen”, meent Dorothee. “Het voelt meer als familie dan als vriendschap tussen ons.”

Bio van Dorothee Dauwe en Maarten Vancoillie