.
Evi Hanssen en mama Arlette
donderdag 7 december 2023

Zoon van Evi Hanssen: “Het was onze laatste uitstap samen”

Dat was even slikken

In ‘Het Laatste Portret’ op VRT 1 neemt Lieve Blancquaert foto’s van iemand die gaat sterven en haar laatste dagen nog op foto wil hebben. Zo kwam ook Arlette, de mama van Evi Hanssen en grootmoeder van haar zonen Mac en Scout aan bod.

Voor de jongens was dat een heel speciaal maar bijzonder moment. Hun oma was hun grote heldin, of zoals ze het zelf omschrijven: zij de maffia en oma ‘The Godmother’.

“Lieve heeft een foto van oma gemaakt, en een portret van de hele familie. Het was een speciaal moment. Het was ook onze laatste uitstap samen. Oma had het aangekondigd in de auto. ‘Dit is het laatste wat ik ga doen’. Na de opnames is ze haar huis niet mee ruit geweest”, zeggen Scout en Mac in Humo.

Voor de jongens was het moeilijk om te vatten dat hun oma er op een dag niet meer zou zijn. Zij hebben nooit anders geweten dan dat oma in hun leven was.

De jongens hebben alleen maar goede herinneringen aan hun oma en zo ook aan ‘het nest’. “Ons bed bij oma was 'het nest': dat waren drie matrassen tegen elkaar. Een heel groot bed met keiveel dekens en kussens. Heerlijk.”

Bio van Evi Hanssen

Meer Over:

Evi Hanssen