.
Marc Dupain
zaterdag 20 juli 2024

Zoon van Marc Dupain: “Dat kwam serieus binnen”

Het was niet meer mogelijk

Zo’n goed jaar geleden sloeg het noodlot toe voor gewezen VTM-nieuwsanker Marc Dupain. Hij kreeg een herseninfarct en raakte daardoor deels verlamd en zijn spraak kwijt. Zijn zonen sloegen pas alarm toen hij niet reageerde op hun telefoontjes.

Nu pas beseffen de zonen dat ze hadden kunnen voorspellen dat er iets met hun vader zou gebeuren. Er waren tekenen aan de wand dat het niet zo goed met hem ging.

“Die bewuste ochtend zou papa gaan spreken op de begrafenis van zijn oud-collega Ingrid De Putter. Maar daar is hij nooit komen opdagen. Een paar mensen hebben geprobeerd hem te bellen, maar hij nam niet op, en dat was het. Als we al die info samenleggen, denken we dat het fout moet zijn gegaan toen papa dinsdagavond naar bed wilde gaan. We denken dat hij nog mensen heeft willen verwittigen, want op z'n gsm was te vaak de foute code ingegeven, waardoor die geblokkeerd was geraakt”, zegt zoon Charles in Het Laatste Nieuws.

Marc kan niet meer praten en dat is lastig. Toch is hij nog helder in zijn hoofd. Dat voelen zijn zonen gewoon. Hij begrijpt nog steeds alles wat ze zeggen.

“In de ambulance viel het woord herseninfarct. Iets wat de ziekenhuisscanner later ook bevestigde. De neuroloog wond er geen doekjes om en zei meteen dat papa nooit beter zou worden en hij zijn functies niet zou terugkrijgen. Hij zou zijn verdere leven in bed liggen. ‘Geen kans op beterschap’, dat kwam serieus binnen.”

Bio van Marc Dupain

Meer Over:

Marc Dupain