.
Marc Dupain
dinsdag 16 juli 2024

Zoon van Marc Dupain: “Hij moet daar al twee dagen gelegen hebben”

Het ging helemaal mis

Velen onder jullie zullen Marc Dupain nog wel kennen als voormalig VTM-nieuwsanker. Hij kende jaren geleden zijn gloriedagen en was een geliefd tv-gezicht. Helaas gaat het minder goed met het nieuwsanker dan je zou verwachten van iemand van 6.

Dupain kreeg een herseninfarct en dat maakte hem voor de helft verlamd. Het nam ook zijn spraak weg en interviews geven, doet hij met behulp van zijn zonen.

“Het was een donderdag, zegt Charles. Ik moest die ochtend in het ziekenhuis zijn voor een knieblessure en ik wist dat papa daar bezorgd om was. Maar toen ik hem belde, nam hij niet op en sprong de telefoon op voicemail. Dat vond ik vreemd. Papa is een vroege vogel die elke ochtend het nieuws checkt op zijn gsm , dus die kon niet plat zijn. Ik wist: ik moet gaan kijken”, blikt zijn zoon Charles terug in Het Laatste Nieuws.

Charles vond zijn vader terug naast zijn bed. Hij kon niks meer, behalve knipperen met zijn ogen. Pas later kwam de schok dat zijn vader daar waarschijnlijk al twee nachten had geleden.

“Dat weten we omdat ik hem twee dagen ervoor, op dinsdagavond, nog heb gezien. Vlak voor ik op reis vertrok naar Mallorca. Op woensdag heb ik hem gestuurd dat we goed waren aangekomen, maar daar heeft hij nooit op gereageerd en ik sloeg er geen acht op. Hoe gaat dat op vakantie?”, zegt zijn andere zoon Frédéric.

Bio van Marc Dupain

Meer Over:

Marc Dupain