.
Stephanie Planckaert en gezin
zondag 12 februari 2023

Zoon van Stephanie Planckaert en Christopher wil wielerprof worden

“Het leven is meer dan studeren”

De zoon van Stephanie Planckaert en Christopher is inmiddels vijftien jaar maar engageert zich al serieus voor het wielrennen. Zijn ambitie is wielerprof worden. Daarvoor moet hij echter heel intensief trainen en heel wat opgeven.

Hij volgt inmiddels ook de opleiding tot schrijnwerker. “Hij heeft eerst ASO gevolgd maar dat was zijn ding niet. Houtbewerking wou hij al langer doen. Hij vindt het heerlijk om uren in een atelier dingen te creëren. En met de kasteelwerken in Frankrijk kan hij veel oefenen”, vertelt Stephanie aan Story.

Als ouder zien de meesten een beroepsopleiding als een mislukking, een teken dat hun kind niet slim genoeg is om een algemene richting te volgen.

“Na gesprekken met leerlingen en leraars van het VTI in Deinze, die ons helpen bij de renovatiewerken in Frankrijk, kijk ik daar anders naar”, aldus Christoper.

“Je kunt een kind een beetje sturen om zijn grenzen te verleggen maar niet ten koste van wat hij of zij graag doet. Het leven is meer dan studeren”, verneemt Story tijdens het gesprek.

Bio van Stephanie Planckaert