.
Alex Agnew
maandag 30 oktober 2023

Alex Agnew: “Succes is soms een vergiftigd geschenk”

Hij voelde zich erg gewapend tegen alles

Al zo’n 23 jaar lang is Alex Agnew één van de populairste comedians van ons land. Hij begon als twintiger en nu, als vijftiger, speelt hij nog steeds de pannen van het dak overal in Vlaanderen.

50 worden, het was voor Agnew een beetje dubbel. Dat vertelt hij zelf aan Dag Allemaal. “Vooral op mentaal vlak. Fysiek ben ik al jaren aan het aftakelen, maar mentaal heb ik toen een stevige knak gekregen. Een midlifecrisis zou ik het niet noemen, die had ik al rond mijn 45ste.”

Alex heeft een leeftijd bereikt waarop hij al veel van zijn dromen heeft kunnen verwezenlijken en dat kunnen maar weinig mensen zeggen.

“Maar soms is succes 'n vergiftigd geschenk. Gelukkig ben ik pas als dertiger bekend geworden. Ik heb nog jobs met prikklokken gedaan en daar ben ik blij om, ik was al wat gewapend en vooral: ik kende het 'normale' leven. Als ik zo'n Camille zie, die superjong een ster is geworden, hou ik toch een beetje mijn hart vast. Een mens is niet gemaakt om duizend keer per dag te horen hoe geweldig hij of zij is, dat heeft al zoveel artiesten kapotgemaakt.”