.
Anja Daems
woensdag 1 juni 2022

Anja Daems bekent: “Ik was een heel donkere puber”

Haar dochter bekijkt het positiever

Anja Daems is dagelijks te horen op de radio als één van de madammen. Maar naast één van de madammen is ze ook een mama. Zij en haar dochter Anna Julia zijn twee handen op één buik en hebben een sterke band.

Anja is heel nauw betrokken bij het schoolparcours dat haar dochter aflegt omdat Anna Julia met allerlei probleempjes heeft te kampen. “Ze kampt met alle ‘dysjes’: letters en cijfers, maar ook noten zijn moeilijk voor haar. Daardoor zijn wij, al sinds het eerste leerjaar, veel samen met haar schoolwerk bezig”, verklaart Daems in Story.

Anna Julia is 13 en dat is al eens een leeftijd waarop er gepuberd kan worden. Al valt dat volgens Anja allemaal vrij goed mee. “Ikzelf was nogal een donkere puber – zo van ‘moeder waarom leven wij?’ Maar net als haar papa ziet Anna Julia overal de zon in.”

Dat moeder en dochter twee handen op één buik zijn, wil ook zeggen dat Anna Julia met al haar problemen en vragen bij Anja terecht kan. Zelfs als het gaat over jongens.

“Er is veel openheid. Door corona heeft ze in de lagere school de lessen seksuele voorlichting gemist, dus ik heb haar ingelicht. Haar lichaam is aan het veranderen en dat bespreken we allemaal. Ik leg alles piekfijn uit, ook over verliefdheden en alle mogelijkheden. Soms zegt ze; ‘Zeg mama, wil je dat ik lesbisch word , of wat?”

Bio van Anja Daems

Meer Over:

Anja Daems