.
Anja Daems
maandag 17 oktober 2022

Anja Daems: “Het was heel even pijnlijk”

Maar ze heeft ook genoten

Het was toch een moeilijk momentje voor Anja Daems en haar collega-madammen toen ze afscheid moesten nemen van hun radioprogramma.

“Mijn dochter is geboren toen ik al ‘De Madammen’ deed, zij heeft nooit anders gekend. Ons gezinsleven was helemaal op dat ritme afgestemd, ’t was efkes ambetant om het nieuws thuis te gaan vertellen: ‘Schatteke, ik ga er niet meer zijn op het moment dat je thuiskomt van school’. Gelukkig Anna Julia intussen oud genoeg. Die switch komt nu perfect uit”, zegt Anja in Dag Allemaal.

Zo’n laatste uitzending, het is altijd even pijnlijk, maar ook heel erg genieten. “En ik had dat niet verwacht. Vooral omdat ik tegen dan wist dat ik niet in een zwart gat zou vallen. Mijn baas heeft dat heel goed aangepakt. Maar dat neemt niet weg dat ik een emotionele band had en heb met ‘De Madammen’.”

De voorbije jaren zijn er heel wat madammen gepasseerd, waaronder Ilse Van Hoecke en Britt Van Marsenille. Dames waar Anja nog altijd geregeld mee afspreekt. Maar ook Cathérine Vandoorne kent Anja al heel lang.

Met Siska Schoeters heeft Anja minder een band kunnen opbouwen en dat had zo zijn redenen. “Toen zij erbij kwam, is beslist dat we meer apart zouden presenteren. In de periode van Britt en Ilse zaten we drie uur samen in de studio, in de namiddag bereiden we ook samen het programma voor. Maar Siska had het zo druk. Die kwam haar programma doen en ging weer weg. Redactievergaderingen deed ze niet mee. Ze had ook een manager. Dat was helemaal anders.”

Bio van Anja Daems

Meer Over:

Anja Daems