.
Anke Frédérick
vrijdag 13 oktober 2023

Anke De Ridder: “Ze spelen daarin een belangrijke rol”

Ze laat mensen bomen knuffelen

Corona of niet, actrice Anke De Ridder heeft niet stil gezeten. Ze volgde een opleiding tot bewustzijncoach en ze profileert zich nu als wandelcoach. De voorbije maanden heeft ze hard gewerkt om dat tot een succes te laten komen.

“Ik merk dat veel mensen het taboe vinden om naar een therapeut te gaan, maar de drempel om een wandelcoach te contacteren is minder groot. Stappen is ook de ideale manier om tot rust te komen, en onderweg kan ik anderen coachen. Er gaat altijd van alles om in ons hoofd, dus tijdens het wandelen verplaatsen we die energie naar onze benen”, legt ze uit in Dag Allemaal.

Wie met Anke gaat wandelen, krijgt een sessie van zo’n twee uur. Daarin leren de wandelaars om bewust te ademen, hoe ze het verleden kunnen loslaten en worden hun zintuigen aangescherpt. Anke wil dat ze zich bewust zijn van het moment.

“Bomen spelen een cruciale rol tijdens de wandelsessies. 'Bomen lijken op het eerste gezicht hard, maar als je ze aanraakt, komen er vaak andere bevindingen naar boven. Een boom is een natuurlijke zuiveraar. Door hem te omarmen, kan je je problemen eraan toevertrouwen en zal hij ze absorberen.”

Bio van Anke De Ridder

Meer Over:

Anke De Ridder