.
Anke Frédérick
maandag 16 oktober 2023

Anke De Ridder: “Hij reageerde heel verbaasd”

Maar hij deed het toch

Sommige mensen zullen vinden dat een wandelcoach compleet overbodig is en dat toch niemand een coach nodig heeft bij het wandelen. Maar actrice Anke De Ridder ziet dat anders. Zij volgde een opleiding en begeleidt nu mensen tijdens hun wandeling.

Dat mensen er een beetje sceptisch tegenover staan, dat begrijpt ze volledig. Ze gebruikte haar familie dan ook als testpubliek.

“Een van hen kwam toe en was vrij netjes gekleed. Ik zei: 'Je gaat wel een boom moeten vastpakken hé.' Hij reageerde verbaasd, maar een uur laten stond hij effectief een boom te knuffelen”, lacht Anke in Dag Allemaal.

Bomen staan erg centraal in de coachingsessies van Anke, maar ook bladeren spelen een belangrijke rol. Die hebben ook hun doel.

“Ze leren ons om zaken in perspectief te plaatsen. Ik laat twee groepen deelnemers elk een kant van een blad omschrijven. Aangezien de voor- en achterkant van een blad er anders uitzien, krijg ik twee verhalen die allebei waar zijn. Op die manier probeer ik een boodschap mee te geven.”

Bio van Anke De Ridder

Meer Over:

Anke De Ridder