.
Aster Nzeyimana
zondag 17 maart 2024

Aster Nzeyimana: “Die omstandigheden krijg je beter live mee”

En niet achteraf

Toen Aster Nzeyimana nog student was, was ‘The Voice van Vlaanderen’ een van zijn favoriete programma’s. Hij bleef speciaal thuis om live te kunnen kijken omdat anders de lol er een beetje af is.

En nu nog heeft Aster zo’n programma’s die hij veel liever live ziet dan achteraf. Een mooi voorbeeld daarvan is ‘The Masked Singer’.

“Omdat je die ontmaskering toch maar beter live meekrijgt, anders is de fun eraf. En ik kijk ook veel voetbal uiteraard. Altijd live. Eens je de uitslag weet, is het niet plezant meer”, zegt hij in Primo.

Zelf is Aster natuurlijk niet zo muzikaal aangelegd als de deelnemer. Hij kan een beetje gitaar spelen en ook wel wat zingen. Maar hij heeft dan wel weer een behoorlijk muzikaal gehoor.

“Mochten ze mij zomaar een gitaar in mijn handen steken, dan zou het niet meteen lukken om zomaar mee te spelen. Behalve als ze AC/DC of Dire Straits spelen. Of Metallica en Guns N' Roses. De liedjes van die bands heb ik vroeger echt heel veel gespeeld. Maar mijn talent is omgekeerd evenredig geëvolueerd met de tijd.”