.
Aster Nzeyimana en Lies Vandenberghe
maandag 8 januari 2024

Aster Nzeyimana reikt iconische 70ste Gouden Schoen uit

En hij zorgt voor een opvallende primeur!

Op donderdag 18 januari reiken HLN en Het Laatste Nieuws voor de 70ste keer ‘s lands meest prestigieuze voetbaltrofee uit. De zeventigste verjaardag van de Gouden Schoen wordt gevierd met een indrukwekkend gala, waarin alle iconen uit de rijke erelijst worden geëerd. Tijdens de wervelende live show, die integraal bij VTM te volgen is, reikt niemand minder dan voetbalcommentator- en presentator Aster Nzeyimana voor het eerst de Gouden Schoenen uit. Geflankeerd door VTM NIEUWS-sportanker Lies Vandenberghe neemt hij de kijkers op sleeptouw doorheen de gala-avond.

Aster Nzeyimana: “Ik ben super trots dat ik samen met Lies de meest iconische individuele voetbalprijs van het land mag uitreiken. Ik sta alvast te popelen om de kandidaten en winnaars te interviewen. Het belooft opnieuw een prestigieuze gala-avond te worden, en dat zal je aan alles voelen. Maar de focus blijft wel voor de volle 100 procent en zonder afleiding op het voetbal liggen.”

Naast de Gouden Schoen voor de mannen en de Gouden Schoen voor de vrouwen, worden voor het eerst ook de prestaties van de Beste Belg in het Buitenland met een Gouden Schoen bekroond. Zo krijgen ook de Belgische wereldtoppers en Rode Duivels de eer en erkenning die ze verdienen. HLN maakt vanaf vandaag t.e.m. woensdag elke dag één van de drie kandidaten bekend.

Ook nieuw tijdens deze zeventigste editie van de Gouden Schoen: de voetballiefhebber kan zijn zegje doen. Wie Simon Mignolet en Nicky Evrard opvolgt als winnaar en winnares van de Gouden Schoen wordt grotendeels bepaald door kenners uit de voetbalwereld, waaronder trainers, ex-winnaars, scheidsrechters en voetbaljournalisten. Maar tijdens de liveshow kunnen nu ook kijkers en lezers via HLN stemmen op de drie finalisten bij de mannen en de drie finalisten bij de vrouwen.

Lies Vandenberghe: "Ik kijk er enorm naar uit om samen met Aster te presenteren. Hij combineert als geen ander het beste van twee werelden: voetbal en entertainment. Precies wat Het Gala van de Gouden Schoen ook doet. Met de meest interactieve editie ooit krijgt hij meteen een flinke vuurdoop. Nu voetballiefhebbers tijdens de show live kunnen stemmen via HLN.be, kan het tot op het allerlaatste moment alle kanten uitgaan. Extra spannend dus! Voetbalfans hebben altijd een mening over hun favoriet voor de Gouden Schoen klaar, en nu mogen ze deze ook massaal delen. Maar ik ben vooral ook blij dat de Beste Belg in het Buitenland dit jaar een Gouden Schoen krijgt. De absolute wereldtoppers die in de buitenlandse competitie spelen geven we zo de erkenning die ze verdienen. "

Bio van Aster Nzeyimana en Lies Vandenberghe