.
Niels Destadsbader Siska Schoeters en Aster Nzeyimana in The Greatest Dancer
maandag 6 februari 2023

 Aster Nzeyimana: “Veel stijver ga je een hark niet vinden” 

Aster on the dancefloor 

Aster Nzeyimana presenteert ‘The Greatest Dancer van Vlaanderen’. Iets compleet nieuw voor hem en dat maakt hem extra onzeker bekent hij in Humo. “Bij gebrek aan referentiekader wist ik niet eens of ik het goed deed.”

Ook voor zijn collegapresentator Siska Schoeters is dit anders dan wat zij gewend is. Toch kijkt Aster met veel bewondering naar haar. “Hoe zij bliksemsnel met een mopje kan reageren op een situatie die zich ontvouwt, ik kijk daar naar op”, zegt jij met veel respect.

Het programma is letterlijk ‘De grootste zoektocht naar danstalent in Vlaanderen.’ “Iedereen die graag danst, en dat zijn veel mensen, heeft autitie kunnen doen voor onze grote spiegel”, legt Aster uit.

Niels Destadsbader presenteert niet, maar is een van de drie coaches in ‘The Greatest Dancer van Vlaanderen’. Een gemiste kans? Helemaal niet volgens Aster Nzeyimana. Volgens hem hebben de coaches een veel belangrijker rol dan de presentatoren.

Hoewel veel mensen er omwille van zijn bruine huid van uitgaan dat Aster zelf een goede danser is, blijkt het tegendeel waar. “Veel stijver ga je een hark niet vinden”, geeft hij lachend toe in Humo.