.
Aster Nzeyimana
zaterdag 27 januari 2024

Aster Nzeyimana: “Ze wisten wat ze met mij wilden doen”

Ze hadden een plan

Wanneer je een grote naam naar je zender wil halen, dan is het niet alleen met geld dat je hen kan overtuigen, maar ook met een plan dat je voor ogen hebt waar je naartoe wil met die persoon. Zo’n plan is ook hetgeen waarvoor Aster Nzeyimana is gezwicht toen ze hem vroegen van VTM.

“Ze wisten heel goed wat ze de komende jaren met mij wilden doen. Dat voelt heel veilig, goed. Dat heeft me over de streep getrokken, net als de mensen met wie ik mag samenwerken. Maar eigenlijk is dat zo speciaal niet. Mensen veranderen constant van werk. Bij mij is het alleen wat publieker”, zegt hij in Gazet van Antwerpen.

Aster heeft heel lang getwijfeld of hij de overstap wel zou maken. Hij werkte graag voor VRT en vond het moeilijk om afscheid te nemen.

“Het is nooit een beslissing geweest tegen de plaats vanwaar ik kom. Integendeel, het is net door VRT dat ik nog zo lang twijfelde. Het is niet dat ik niets te verliezen had. Het plan van VTM was vanaf dag één duidelijk, maar ik ga niet na negen jaar VRT zomaar zeggen: 'Ah, is 't zo? Oké, ik ben weg, hè'. Ik ben mijn gevoel en mijn hoofd gevolgd. Ik had veel goesting in de voorgelegde plannen. Ik dacht: 'Als ik het nu niet doe, doe ik het misschien nooit'.”

Bio van Aster Nzeyimana

Meer Over:

Aster Nzeyimana