.
Bart Hollanders
dinsdag 31 mei 2022

Bart Hollanders maakt zijn droom waar

Hier droomt hij al jaren van

Momenteel is Bart Hollanders druk bezig met de opnames van een tweede seizoen ‘De Twaalf’. Maar hij staat ook regelmatig op de planken met zijn theatergroep FC Bergman en hij is ook nog eens gepassioneerd door wijn. Al jaren droomt hij van een eigen wijngaard en in juni organiseert hij voor de eerste keer het wijnfestival in Droesem.

“Sinds september volg ik een opleiding tot wijnmaker. De focus ligt daar vooral op het hele maakproces dat na het persen plaatsvindt. Niet zozeer wat er in de wijngaard zelf gebeurt”, legt Bart uit in Citta.

Bart zijn interesse voor natuurwijn werd vooral geprikkeld door zijn eigen smaakpapillen. De acteur drinkt namelijk zelf ontzettend graag natuurwijn. En dat is nu ook waar hij zich heel graag in wil specialiseren als wijnbouwer.

“Het is beter voor de natuur om geen pesticiden of herbiciden te gebruiken. Bovendien zijn die wijngaarden ook veel mooier, omdat er amper gemaaid wordt. Er leeft veel meer. De velden staan nog vol mooie bloemen en vegetatie en er leven nog veel insecten.”

Het kriebelt ontzettend hard bij Bart om zelf wijn te gaan produceren. Dat zou goed van pas komen, want een job als acteur is natuurlijk erg onzeker. “Als wijnbouwer kan je ’s ochtends opstaan en eraan beginnen. Bij theater en film is dat veel moeilijker. De zoektocht naar standvastigheid in combinatie met twee jaar lockdowns heeft me aan het denken gezet.”

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Bart Hollanders

Meer Over:

Bart Hollanders