.
News Image

Bart Peeters geloofde op zijn 30ste weer even in Sinterklaas

Wie stout is krijgt de roe

30 jaar geleden zagen we Bart Peeters voor het eerst zingen en acteren in het legendarische ‘Dag Sinterklaas’. Het was Bart die toen bij onder meer Aaron Blommaert en Metejoor de muzikale microbe heeft geprikkeld, onthult Dag Allemaal.

In die tijd had de VRT volgens Bart helemaal geen zin, noch budget om een kinderprogramma te maken met een ‘Hollywoodiaanse’ benadering. “Maar uiteindelijk hebben ze toch toegegeven en heeft er echt een paard over de nok van het dak gelopen.”

De fantastische Jan Decleir speelde de rol van Sint geweldig. “Dankzij Jan geloofde ik weer in Sinterklaas. Hoewel ik een 30-jarige was, voelde ik me in mijn hoofd een 7-jarig jongetje”, mijmert de zanger.

Een dikke pluim van Bart ook voor Hugo Matthysen, bedenker en scenarist van de reeks. Waar er vroeger weinig magie was rond de Sint en Bart als kind erg bang was van de goedheilig man, zorgde de reeks voor een ommekeer. “Dankzij Hugo is de angstfactor weg”, benadrukt Bart in Dag Allemaal.

‘Wie stout is krijgt de roe’. “Dat is nu ouderwetse brol. Iedereen weet dankzij ‘Dag Sinterklaas’ dat de Sint en z’n Pieten lieven mannen zijn”, besluit Bart.