.
Bart Peeters
woensdag 14 december 2022

Bart Peeters zat ooit met de Sint in bad

Nu is mijn leven geslaagd

Dertig jaar na het eerste optreden van Bart Peeters in ‘Dag Sinterklaas’, wordt het programma een nieuw kleedje aangemeten. Dit komt onder meer door de felle zwartepietendiscussie van de laatste jaren, bericht Dag Allemaal.

Bart Peeters discussieerde over dit thema al in 2013 met Nederlands grootste Sinterklaascriticus, Prem Radhakishun. Hij toonde er het fragment waarin te zien is dat het zwart van de Piet van de schouw komt. Het zijn roetvegen en het heeft niets met afkomst te maken.

“Toen heeft Prem gezegd dat hij zich helemaal kon vinden in de Vlaamse invulling. En dat wij de Roetpiet-heisa voor zijn geweest”, verduidelijkt Bart.

Het is goed dat de nieuwe afleveringen er zijn, vindt Bart Peeters. Want bij de jaarlijkse ontvangst van de Sint op de Scheldekaaien, vond Bart het steeds vreemder dat kinderen niet doorhadden dat hij dertig jaar verouderd was. “Ik kan verzekeren dat het wel zo is. Ik hou juist van ouder worden, ik omarm dat”, zegt hij zelfverzekerd.

Bart houdt zelf het meest van de aflevering waarbij de Sint in bad zat en hij zijn rug mocht wassen. “Als je kan zeggen dat je de goedheilig man proper gemaakt hebt, is je leven geslaagd”, grapt Bart in Dag Allemaal.