.
Bert Huysentruyt
woensdag 26 oktober 2022

Bert Huysentruyt: “Ik deed het tot wanhoop van hen”

Hij voerde graag toneeltjes op

Elke zondagavond kunnen we op één kijken naar ‘Chantal’, de spin-off reeks van ‘Eigen Kweek’. Een programma vol West-Vlaamse gesprekken en met de nodige dosis humor. In de reeks zien we ook Bert Huysentruyt.

Speciaal voor zijn rol in ‘Chantal’ moest Bert leren motorrijden en dat was toch een heel nieuwe ervaring voor de acteur. Het smaakte ook niet naar meer. Bert is nochtans niet vies van een sprong in het onbekende.

Zo was Bert vroeger drummer voor hij overging tot acteerwerk. “Maar acteren heeft er altijd ingezeten hoor. Op ieder familiefeest organiseerde ik met neven en nichten een toneelstukje, soms tot wanhoop van nonkels en tantes. Toen het op school dan niet wilde vlotten, ben ik kunsthumaniora gaan volgen en later in Antwerpen jazz en lichte muziek gaan studeren”, vertelt Bert in Dag Allemaal.

Via via kwam Bert in aanraking met enkele acteurs en werd hij al heel snel ingehuurd als muzikant voor theatervoorstellingen. Daar liet hij vaak horen dat hij graag eens in een tv-serie zou willen figureren.

“Twee weken later kreeg ik toen een klein rolletje in ‘En Daarmee Basta. Sindsdien is de trein vertrokken en rol ik van het ene project in het andere.”

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Bert Huysentruyt

Meer Over:

Bert Huysentruyt