.
News Image

Bloeit er iets moois tussen Hannah en conciërge Ronald?

Laatste aflevering De Luizenmoeder.
Woensdag is er een voorlopig afscheid van De Luizenmoeder, de serie die de voorbije weken een echte hit was bij VTM met gemiddeld 875.000 kijkers (live+7) en een marktaandeel van 37,4% (VVA 18-54). En er is goed nieuws: later dit jaar nemen Lynn Van Royen, Tom Audenaert, Els Dottermans en de rest van de cast een nieuw seizoen op met herkenbare perikelen, intriges en al dan niet politiek correcte discussies op de basisschool.

De voorlopig laatste aflevering speelt zich toepasselijk af op de laatste dagen van het schooljaar. Want de zomervakantie staat voor de deur in basisschool De Akker en iedereen maakt zich op voor een groots eindfeest. Een verkleedpartij voor kinderen én ouders met als thema 'circus'. Maar opnieuw wordt er vooraf door de ouders gezeurd, want blijkbaar zijn clowns al niet meer zo onschuldig als ze ooit waren. Wat als je kind clownvrees heeft? Is het dan nog wel politiek correct je kind als clown te verkleden? De discussies binnen de oudermaffia lopen weer hoog op. Maar juffen Els (Els Dottermans) en Chantal (Katelijne Damen) komen allebei heel overtuigd als Pierrot.

Directeur Erik (Tom Audenaert) krijgt op de valreep van het jaar een lastige controle. Een inspectrice van de koepel (gastrol van Sofie Decleir) komt zijn beleid van het voorbije jaar evalueren, en wie Erik de jongste weken gevolgd heeft, weet dat er weinig positief over zijn werk te melden is.

En wanhopige Hannah (Lynn Van Royen) moet als ouder mee het grote schoolfeest organiseren, maar krijgt nauwelijks hulp van de andere ouders. Gelukkig is er conciërge Ronald (Maarten Ketels) die voor extra mankracht zorgt. Hannah is heel gecharmeerd, en heeft duidelijk vlinders voor haar helper in nood.