.
Theater uit Sint-Truiden
donderdag 11 november 2021

BV-komedie vanaf vrijdag 12 november in Theater De Roxy

In 'Eén is geen' zien we een opvallende Els Tibau.

Theater De Roxy pakt in hun feestelijke 10de seizoen uit met een nieuwe komedie van hit-auteur Yves Caspar. ‘Eén is geen!’ heet de nieuweling. Acteur Gunter Reniers van De Roxy geeft graag tekst en uitleg.

Gunter: "’Eén is geen!’ is een geweldig plezante komedie die zich afspeelt in de wereld van de luxe-immobiliën. Yves is natuurlijk niet aan zijn proefstuk toe. Zijn eerdere komedies ‘Vallende Sterren’, ‘Jezus, Maria, Jozef’, ‘Op goed geluk!’, ’Bedankt lieve ouders’,… worden ondertussen door heel wat theatergezelschappen in Vlaanderen met succes op de planken gebracht.

We namen de titel van het stuk - ‘Eén is geen!’ - ook erg letterlijk. We vroegen niet één bekende dame, maar 4 BV-dames om ons te vervoegen op het podium. Els Tibau maakt na 15 jaar haar theatercomeback. Tine Priem en Katrien De Becker ruilen de soapdecors van ‘Thuis’ (Tamara en Tania) voor 4 weken voor het Roxy-podium. Comedy- en revuetalent Saskia De Baere kent u zeker nog van haar rol in de VTM-sitcom ‘Droge voeding kassa 4’.

Met deze ploeg een komedie kunnen spelen is heel erg fijn. Comedy is een vak! Timing, mimiek, dosering, … dat moet allemaal juist zitten en deze dames hebben dat onder de knie.”

Yves Caspar: ”Gunter overdrijft graag (lacht) maar deze keer heeft hij gelijk. Ik ben een zeer tevreden regisseur en auteur. Ik speel met heel veel plezier zelf ook mee. Ondertussen schrijf ik ook al enkele jaren voor televisie ('Thuis'), maar de première van een eigen theaterkomedie blijft nog altijd heel speciaal. Er zijn ook weer plannen voor een theatertour volgend seizoen. ‘Eén is geen!’ gaat een mooie toekomst tegemoet!”

Ook u kan er nog bijzijn in Theater De Roxy in St-Truiden vanaf 12 november tot en met 5 december. Tickets kosten slechts €18 en je kan zelf je zetels boeken op www.deroxy.be. Daar vindt u ook alle info en de speellijst.