.
Caroline Maes
donderdag 10 november 2022

Caroline Maes: “Die verhaallijn klopte gewoon”

Ze had een intieme scène met Kürt Rogiers

Het was de ‘Familie’-kijkers al opgevallen dat het personage Vanessa Mariën, gespeeld door Karen Damen, niet langer een bijrol is geworden in de reeks. Haar aandeel wordt steeds groter en groter en ze is een vaste waarde geworden in de serie.

“In het begin had ik maar enkele scènes per week, maar plots werd mijn verhaallijn zo groot dat ik bijna elke dag op de set werd verwacht. Ik ben dan in paniek bij de bazen gaan aankloppen om te vragen wat daar de bedoeling van was”, lacht Damen in Dag Allemaal.

Maar daar werd Karen gerustgesteld en uitgelegd dat zoiets de normale gang van zaken is. Verhaallijnen gaan nu eenmaal met ups-and-downs in een soap.

Een reactie die collega Caroline Maes goed kan begrijpen. “Iedere acteur of actrice worstelt weleens met zijn of haar rol. Na twintig jaar draait mijn personage Mieke zich ook soms in bochten dat ik denk: ‘huh’. Maar ik snap dat de scenaristen het boeiend moeten houden.”

Één van die opvallende scènes de voorbije jaren was de seksscène tussen Mieke en Lars op kantoor. “Als ik daar een probleem mee had gehad, kon ik dat wel zeggen. Maar ‘been there, done that’, het klopt in het verhaal dat ze troost zoeken bij elkaar nadat ze allebei bedrogen zijn.”

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Karen Damen, Caroline Maes en Kürt Rogiers